RC logo

Den Kongelige Porcelænsfabrik blev grundlagt af én Dronning (Juliane Marie) tilbage i 1775. Derfra stammer: navnet, kongekronen og de tre bølger i stemplet/logoet. De tre bølger symbolisere Danmarks tre vandveje – Lillebælt, Storebælt og Øresund.

Ud fra stemplet kan man også se hvilke årti det enkelt stykke porcelæn er produceret.

Udklip klip

Det kendte musselmalet findes i den “almindelige” udgave, i halvblonde udgave og i en helblonde udgave, hvor der er “hul” i blonden/kanten.

mussel hel og halv

Bing & Grøndal var en konkurrent til Den Kongelige Porcelænsfabrik og har et stel hvor mønstret ligner Den Kongelige procelænsfabriks musselmalet. Forskelen på de to er, at Den Kongelige Porcelængsfabriks udgave er riflet mens Bing & Grøndals er med “fiskeskel”. Man kan også se forskelen på stemplerne og lidt i mønstret. Bing & Grøndals stempel består af B&G og de tre tårne som skulle være et gammelt symbol på København.

11-1.wm
Den Kongelige Porcelænsfabrik (nuværende RC)
243-image_3.jpg
B&G

tumblr_inline_nczcg7jbLh1ro7ye6

B&G er også kendt for mågestellet men har også lavet dette smukke sommerfugle stel som jeg overvejer at begynde at samle på. Synes det vil gøre sig rigtig smukt i et sommerhus.

B&G_Sommerfugl_616_tallerken

Med tiden slog Bing & Grøndal sig sammen med Den Kongelige Porcelænsfabrik (ca. i 1987) og kom til at hedde Royal Copenhagen, som vi kender det i dag.

Håber denne lille guide var dig brugbar. 🙂

Kh, Pernille Hip Living