Ligesom der er nogle retro ting der periodevis er mere hotte end andre er der også nogle stueplanter der er ret populære.

(Grønne) planter skaber hygge og liv i et hjem. Jeg er ikke særlig god til at holde de blomstrende planter men de grønne går det meget godt med. Jeg har altid været vild med planter/blomster. Som barn kan jeg huske at jeg samlede alle min mors stueplanter på gulvet og holdt skovtur midt på stuegulvet blandt alle de grønne planter. Det er helt sikkert ikke fra en fremmed jeg har kærligheden for planter, tak for det mor 😉

Jeg er også vild med de grønne planter fordi de passer rigtig godt til vores mørke teaktræ og jeg synes der er en del fede grønne planter som også passer godt ind i fx et retrohjem fordi de også var hot i retroperioden. Fx Monstera eller Pilea.

Pilea i West Germany urtepotte. Du vil på mange af vores salgsbilleder på facebook eller instragram, kunne se en Pilea sammen med de ting vi sælger

Monstera står højt på min ønskeseddel over planter til hjemmet. I stedet er vores hjem pt. godt fyldt op med en masse skønne Pilea. Det startede med at jeg købte to i et plantecenter. Jeg vil varmt anbefale at smide lidt flere penge efter dine planter så du sikre dig at få en god og sund plante der har muligheden for at holde i mange år. Jeg vil anbefale at du læser lidt om den plante du overvejer at anskaffe dig, så det ikke ender med at du smider penge ud af vinduet, hvis den har fået for lidt/for meget vand/sollys. De links jeg har i dette indlæg er nogle af de guide jeg selv anvender.

Mine to Pilea har siden lavet en masse fine nye skud – “Pilea babyer”, der har vokset sig store og smukke. De små skud kan bliver til nye Pilea ved enten at sætte dem i vand i et stykke tid eller plante dem direkte i jorden, hvis de har rødder nok. Der findes utrolig mange gode guides på nettet i forhold til pasning af fx Pilea.  Min erfaring med Pilea er at den er rigtig nem at holde. Vand den en gang om ugen, den må gerne blive lidt tør imellem du vander den, drej den ofte så den ikke vokser sig skæv. Jeg har skabt mig en rutine med at vande blomster hver søndag og den første søndag i måneden får de tilmeld gødning.

Pilea babyer fra mine to moder planter

 

Pilea-skud i vand for at få flere rødder inden den plantes. Efter ca. to uger, har den små fine hvide rødder og er klar til at blive plantet.
Pilea skud ved moder planten. Jeg kan godt lide at anvende en te-ske til at grave dem op med. Synes det er mest skånsom.

Jeg håber I vil tage godt mod dette indlæg, selvom det ikke direkte har noget med retro ting at gøre 🙂

Pilea i West Germnay urtepotte

Rigtig god søndag til jer, med eller uden grønne planter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *