For er par dage siden delte jeg nogle af mine dagdrømme med jer og en af dem handlede om nyt køkken. Jeg vil derfor gerne dele mine køkkendrømme med jer i dette indlæg.

Vores stil er meget blandet. Vi har rigtig mange teakmøbler men også nye ting og home made møbler fx vores spisebord som er af træ og jern. Jeg tænker derfor også at vores køkken vil blive en blanding af mange stilarter. For at skabe lidt overblik, har jeg forsøgt at dele mine køkkendrømme op i kategorier. Alle billeder er lånt fra Google og Instagram.

Køkkenet

Jeg tænker at selve køkkenet, udover at være mega funktionelt, skal bestå af så simple elementer som muligt uden greb i hvid med hvid bordplade. Køkkenet skal nemlig fungere som et hvidt lærred så andre ting får lov til at få fokus.

Billederne viser hvilke elementer jeg kan lide og hvordan det kunne se ud. Jeg kan godt lide at det er andre ting der fanger fokus på billederne end køkkenet i sig selv. På det sidste billede faldt jeg især for de hvide elementer og for den blålige væg. Jeg er vild med blå og synes det en god idé at få farve ind på denne måde – plus det er nemt at ændre igen, hvis man skulle blive træt af det. Modsat farvede låger i selve køkkenet.

Gulvet

På de to første billeder er køkkenet placeret på et utroligt flot sildebensparketgulv. Jeg synes dette gulv er utrolig flot til et hvidt køkken. Især hvis det har en lys nuance.

Dette billede minder meget om vores spisestue med grå vægge og hvide lister og møbler i teaktræ. Det svært at forestille sig, hvordan et andet gulv vil se ud ift hvordan det er nu. Jeg tro billedet illustrerer meget godt, hvordan det kan blive.

Nips

Jeg er vild med pynte ting/nips og især dem med flere formål end blot at pynte. De to næste billeder viser meget godt, hvad mine tanker er med køkkenet som et hvidt lærred, hvor tingene og gulvet er i fokus.

Jeg vil elske at gå på jagt i genbrugsbutikker og loppemarkeder efter ting til vores køkken. Jeg vil bl.a. kigge efter trækasser både de rustikke og nogle med lidt farve og give dem en ny funktion i køkkenet.

Det ser rigtig flot ud at mikse det hvide med træ og blåt stentøj. Der findes meget flot stentøj som vil være med til at bidrage med noget farve i køkkenet.

Nogle ting har vi allerede som jeg sagten vil kunne se i et nyt køkken. Fx lotus skålene, Retro uret, Erik kold bøtter og den sjove forside med Poul Reichhardt.

Bar

Jeg kunne rigtig godt tænke mig at der var et stykke af køkkenet som kunne bruges som bar, anretter bord eller noget tredje. Der findes utrolig mange fine barstole som fx disse fra Erik Buch

eller disse i en mere industriel stil

Der er så mange fede muligheder for indretning af køkkenet, hvis vi fik lavet det om.

Det var et lille indblik i mine køkkendrømme. Har du nogle gode input hører jeg gerne fra dig…

1 comment on “Køkkendrømme”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *