Dette spørgsmål stiller jeg mig selv mange gange når jeg har forelsket mig i en ting, der er sat til salg på nettet. For kan det overhovedet betale sig at købe én vare over nettet når portoen ofte er mellem 39-49 kr?

Jeg vil prøve at dele nogle af mine tanker med jer her.

En vare til fx 50 kr kan hurtig løbe op i omkring 100 kr med porto. Hvis varen i forvejen er billig er det jo helt okay. Men hvis prisen på varen allerede er i den høje ende, så gør portoen ofte varen for dyr i forhold til varens værdi.

Det fedeste er selvfølgelig når man kan få portoen gratis så den samlede pris for en vare ikke bliver for høj. Den gratis porto får man ofte hos de større virksomheder ved køb for et bestemt beløb. Dette fører ofte til et merkøb. Så i stedet for at bruge 100 kr har man måske handlet for 500 kr. for at opnå den gratis porto.

Ofte kan små virksomheder eller private ikke tilbyde den gratis porto. Det kan vi fx ikke hos Hip Living. Til gengæld bliver du ikke presset til et merkøb for at opnå gratis porto.

I nogle tilfælde kan et merkøb dog bedre svare sig. Fx når du handler hos os køber vi portoen gennem gul og gratis eller DBA. Her er det vægten på pakken der har en betydning for prisen. En pakke under 1 kg koster 39 kr og en pakke fra 1-5 kg koster 49 kr. Det er derfor smart at udnytte vægten fuldt ud ved at købe flere ting og få sendt dem samlet. Dermed få du udnyttet pengene til portoen bedst muligt. Jeg ved at flere private gerne vil samle en bunke ting sammen for en og sende dem i én pakke. Det vil vi også meget gerne gøre 🙂 Selvfølgelig skal man betale for varen med det samme så sælger ikke risikerer at “brænde inde” med tingene,  hvilket må sige også at være fair nok.

Tilbage til mit spørgsmål. Kan det svare sig? Som I forhåbentlig kan se er svaret ikke så simpel. Er det en vare du kan finde lige i nærheden og dermed undgå portoen så sikkert ikke. Er det en vare der er billig og ikke findes i nærheden så kan det højest sandsynligt godt svare sig. Hvis man virkelig gerne vil eje lige præcis den ting man har forelsket sig i på nettet, så slå til. Du kan altid købe mere ved samme person for man kan sende op til 5 kg. for 49 kr og dermed kan det måske bedre betale sig 🙂

Jeg håber at mine tanker kan gøre jeres beslutning om køb over nettet nemmere næste gang og måske være med til at I kan spare lidt penge 😊

kh p

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *