I dag kom jeg til at tænke på, at jeg engang fik arrangeret en praktik hos den lokale keramiker, som mine forældre kender. Jeg var ikke særlig gammel, jeg gik stadig i folkeskolen og brugte derfor min fritid hos hende. Jeg opgav dog hurtig og var der derfor kun et par gange. Sådan husker jeg det i hvert fald. Jeg kan nemlig huske at jeg blev ret frustreret over at jeg ikke kunne få det til at ligne det billede jeg havde inde i mit hoved og min tålmodighed, til at lære og øve mig, var lig nul. 

Men det kan måske være med til at forklare min stadig voksende passion for keramik. Jeg er fascineret af at en lille klump ler kan formes og dekoreres til noget helt særligt og utrolig smukt. Jeg ved ikke noget beder end at få et stykke tungt og lækkert keramik i hænderne. Jeg synes virkelig man kan mærke forskel på kvaliteten og derfor er min anbefaling at mærke på det keramik I overvejer at købe. Både for at sikre at det ikke har fejl men også for at mærke om det føles tungt, glat og lækkert at røre ved. 

Jeg drømmer stadig om at eje noget af det bedre keramik, som fx en Salto eller Arne Bang. Ikke fordi de er kendte eller fordi jeg synes alle deres værker er lige smukke men fordi det virkelig føles godt og det er af vaser af rigtig god kvalitet, hvis du spørger mig, og nogle af værkerne, især de blålige selvfølge, er rigtig smukke. 

Denne lille tunge sag er fra Gunnar Nylund og er nok noget af det bedre keramik vi pt har stående i privaten. Fælles for alt det keramik vi falder for lige nu er at det hovedsageligt har en blålig nuance.

Kig forbi vores loppemarked på fredag for at se det keramik vi har til salg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *