Havde vi en stand til loppemarkedet/kræmmermarkedet i Gigantium. Det var en rigtig god oplevelse. Især lørdag var der mange besøgende og handlende. Vi fik meget ros for vores stand, hvilket selvfølgelig er dejligt.

I løbet af weekenden fik vi også nogle gode snakke med de andre kræmmere som fik sat nogle tanker i gang hos mig. Jeg vil gerne dele nogen af dem med jer.

Det gik op for mig at flere af de kræmmere Kim og jeg har gået og kaldt for professionelle faktisk er meget identiske med os. De er vilde med retro og antikke ting der med tiden har udviklet sig til en hobby de virkelig brænder for. Det er hverken deres levevej eller noget de gør for pengenes skyld. Mange tror at der er en god gevinst ved at være kræmmere og sælge retro og antikke ting. Virkeligheden er at for langt de fleste er timelønnen ikke noget at juble over og derfor ikke det der skal drive én.

Flere kræmmere sagde også at når man stillede sine ting pænt op så tror de besøgende automatisk at man er professionelle og dermed kun har dyre ting og endda har skyhøje priser på alle sine ting. De besøgende går derfor automatisk uden om disse stande. Dette er selvfølgelig rigtig ærgerligt, især fordi vi synes vi langt hen ad vejen har rimelige priser og er til at handle med. Vi stiller tingene pænt op fordi det er vores hobby som vi går op i og godt kan lide at gøre noget ud af.

Jeg har efterfølgende også hørt at flere af de besøgende synes det er dyrt til markedet i Gigantium og at det kun er ene professionelle der stod der. Det selvfølgelig trist at folk har nogle andre forventninger som markedet i gigantium ikke kan leveop til. Her tænker jeg at arrangørerne, har et større ansvar for at omtale markedet på en måde så de besøgendes forventninger stemmer overens med hvad de møder. Vi kørte fx engang ud til et loppemarked der var skiltet og reklameret med at være kæmpe stort. Da vi ankom var der fem kræmmere der stod der. Det var i hvert fald ikke det vi forstod med ordene “Kæmpe stort”. Arrangørerne af markedet i gigantium har lidt sammen udfordring for de præsenterer markedet som et loppe- og kræmmermarked. Der er bare ikke mange helt private mennesker med loppe ting der har en stand der fordi priserne på standene er i den høje ende. Dem finder man mere på bagagerumsmarkederne. Markedet i Gigantium tiltrækker derfor flere kræmmere eller professionelle. Fordelen ved et kræmmermarked er at der er flere gode ting samlet på et sted end man oftest vil kunne opleve ved loppemarkedet. Tilgengæld er prisen også derefter.

Rigtig mange anbefalede os at tage til København og stå i Bella centeret da vores ting vil gå som varmt brød der over. Jeg vil ikke afvise at det kan blive aktuelt engang at vi prøver dette marked eller et af markederne på godsbanen i Aarhus. Denne weekend er der faktisk både loppemarked i Bella centret og retro-guld i Aarhus.

Håber I kan finde hoved og hale i mine mange tanker. Mit budskab og konklusionen er vel bare at vi generelt skal være bedre til at afstemme forventninger og ikke antage eller dømme noget eller nogen på baggrund af deres stand udseende.

Rigtig god weekend til jer alle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *