Sidste år, på denne tid, føltes det som om at retro og genbrugs trenden havde toppet. Vi var derfor begge spændte på, hvordan 2018 ville blive.

År 2018 slog 2017

Når jeg i dag sidder og tænker tilbage på, hvor et vildt et år det har været, inden for genbrug, retro og generelt loppefund, er det gået langt bedre end hvad jeg havde håbet på. Den ene loppebutik er åbnet efter den anden, ligesom udvalget af loppemarkeder og nye store retro events er blevet væsentlig større end det var i år 2017.

Det personlige bag en genbrugsgave

Det er fedt, at vi er så mange der er vilde med at købe vores ting brugte, også selvom vi som land (endnu?) ikke er havnet i en ny finanskrise. Det er selvfølgelig fedt at spare penge men det også skønt at gå på jagt efter noget man ikke bare kan gå ud og købe i alle butikkerne. Det kan også gøre fx julegaverne mere personlige, hvis de er købt brugt, bl.a. pga den tid og de tanker der kan ligge bag købet.

Det kræver tid og tålmodighed

Der er dog også én bagside af medaljen. Vi oplever, at det er blevet væsentligt svære at finde vare til Hipliving og især til de billige priser, vi engang kunne love jer. Privat oplever vi også det er blevet svært, at finde de ting vi gerne vil have brugte. Fx de julegaver vi gerne ville have købt brugt, var umulige at finde brugt. Måske fordi vi var for sent ude, måske fordi netop de ting vi gik efter var populære og derfor hurtig væk eller måske kiggede vi de forkerte steder. En ting er sikkert. Det kræver tid, ja egentlig rigtig meget tid og en god portion tålmodighed at købe og finde de rette ting brugt.

Øget efterspørgsel og flere reproduktioner

Konkurrencen er også blevet større. Den ene salgsside på Instagram åbner efter den anden, hvilket gør vi let kan drukne i mængden af opslag på de sociale medier mens udvalget øges. Heldigvis øges efterspørgslen også og i langt hurtigere grad end udbuddet, hvilket presser priserne op. Det er måske også denne tendens der har ført til det stigende interesse for at reproducere og efterligne de trends der er inden for genbrug.

Uanset om du bevæger dig ned i Netto for at handle dagligvare eller tager i Bahne, IKEA eller en anden butik med indretnings artikler, vil du støde på ting der ligner det du kan finde på et hvilket som helst loppemarked. Det kan være alt fra Erik Kold bøtter til bambus og keramik ting. Det klart at nye ting kan masseproduceres og dermed laves billigere end den tid der bruges på at finde, istandsætte og sælge de ældre udgaver. Her kan vi altså ikke være med på prisen men tilgengæld er kvaliteten på de ældre ting dog ofte langt bedre end de nye ting.

Højdepunkter for Hipliving

Det svært at vide, hvor trenden inden for genbrug ender henne i 2019 og hvad der sker med Hipliving. Det kræver i hvert fald flere kræfter end tidligere at holde vores lille hobby biks kørende. Der har dog været for mange gode oplevelser i 2018, til at vi kan stoppe.

Sverige

Et af højdepunkterne har helt sikkert været vores ture til Sverige og især i Småland, var det fedt at handle ind til jer. Sverige er helt sikkert et godt “loppisland” som er kommet til at ligge vores hjerte meget nær.

Loppemarkedet hos Lykkegård og skattejægerne

Derudover er loppemarkedet hos Mads og Jens i Lykkegård også et marked vi ser tilbage på med glæde og fyldt med dejlige minder om en god dag, hvor vi også fik samlet en del penge ind til LykkeLiga. (Vores indsamling til LykkeLiga afsluttes med et brag lørdag d. 19. Januar i Gigantium). Det var også Mads og Jens der besøgte os med kameraholdet bag skattejægerne der blev sendt på DR1 i foråret.

Skattejagt i private hjem

2018 har også være året, hvor vi har hjulpet en del pårørende/personer med at vurdere deres ting og hjulpet dem med at komme af med de ting, de ikke selv ville beholde. Det har været gode oplevelser for os og vi har gjort en dyd ud af, at det skulle være en lige så god oplevelse for dem der har kontakte os for at sælge.

Hjødepunkter privat

Det ikke meget af vores privatliv vi deler her inde men der har været nogle store øjeblikke i år 2018

Årets højdepunt er helt sikkert vores sommerferie til Sverige der endte lidt dyre end forventet ( i hvert fald end hvad jeg havde forventet) da det koster os et bryllup i år 2019. Vi har planer om at dele med jer, hvordan vi får flettet vores interesse ind for genbrug og om det rent kroner og øre mæssigt kan svare sig at købe brugt til et bryllup.

Derudover har jeg også fået nyt job fra februar 2019. Det spændende at se hvad det bringer og forhåbentlig kan det give nye muligheder i fritiden og dermed for Hipliving også.

Det var alt herfra. Nu er der kun tilbage at ønske jer alle et rigtig godt og lykkebringende nytår

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *