Et af de rum vi mangler at sætte vores eget præg på er køkkenet. Det eneste vi har gjort indtil videre er at rengøre køkkenet, male væggene, døre og karme. Få fjernet det ulovlig el i loftet, lappe hullerne herefter og bytte rundt på nogle døre så der er kommet en fransk dør i ud til gangen. Derudover har vi også måtte lave en “gør det selv løsning” for at få vores køleskab til at være i det skab det tidligere køleskab stod. Selve loftet mangler stadig en omgang maling.

Køkkenet den aften vi fik nøglen
Billedet er taget inde fra stuen. Her fra er der kig gennem køkkenet og ud i gangen.
Billedet er taget i køkkenet med kig ind mod stuen.

Væggen, hvor skabene er, har vi overvejet at lave et hul ind til spisestuen som vender mod syd og dermed vil give en del mere lys til køkkenet. Vi er dog meget i tvivl om dette da det kan besværliggøre indretningen af køkkenet. Vi synes nemlig at selve indretningen af køkkenet fungere rigtig dårligt da skabene er placeret meget spredt og der er en del spild plads over ved skabene på billedet ovenover.

Køkkenet som det ser ud nu
Billedet er taget inde fra stuen med kig ud mod gangen hvor der er kommet en fransk dør i.
Dette billede er taget inde fra stuen. Det viser en lille gang hvor køkkenet er bag halv-væggen. Til venstre er der to døre ind til et toilet og til et værelse. Til højre er skabene og længere henne spisebordet du kan se på billedet ovenover.
Det har givet meget lys at bytte rundt med to døre så denne franske dør kom i ud til gangen i stedet for ind til et værelse der blev brugt som spisestue før.

   

Vi er kommet frem til at vi skal have en professionel til at rådgive os med indretning af køkkenet. Det bliver dog en dyr affære at få nyt køkken da vi har fået anbefalet at fjerne loftet i hele køkkenet og gangen grundet det ulovlige el. Vi forventer derfor ikke at få råd til et nyt køkken i den nærmeste fremtid da vi har valgt at prioritere andre ting først som fx renovering af kælder, ny terrasse, ny (brugt) bil og på sigt også nye vinduer alt efter pris.

Vi har dog været ude og få noget inspiration og håber også at få et firma ud til at give os nogle idéer og en pris så vi ved hvor meget vi skal spare op til renovering af køkkenet.

Jeg er dog lidt skuffet over køkkenfirmaerne fordi alle de køkkener de viser i deres kataloger og udstillinger er store køkkener/køkkenalrum, hvilket også er vildt lækkert men rigtig svært at forestille sig når man har et lille køkken med en speciel indretning. Selv afsnittet med køkkener til lejligheder, i kataloget, er vist som større rum end de fleste lejligheder jeg har været i. Billederne neden under er fra Vordingborg køkkenets katalog :-).

Der er utrolig mange gode løsninger og vi har da også fundet nogle rigtig fine løsninger til vores hjørneskabe men det bliver nu spændende at se hvad de professionelle vil anbefale ift. selve indretning af hele køkkenet. Jeg vil gerne dele mere om vores køkken når der er noget nyt på denne front.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *