Jeg har tidligere skrevet om min store passion for det svenske stel Blå Eld, fra Rörstrand. Jeg har samlet på det i en del år efterhånden så jagten efter det, har været i gang længe. 

Billedet ovenover tog jeg af min samling blå Eld d 6. november 2014.

Dette billede er taget d.14. april 2017.

Siden det første billede blev taget er min samling da også vokset gevaldigt men de seneste par år er det dog gået rigtig sløvt med at finde mere til min samling. Det har været utrolig svært for mig men også for mine forbindelser jeg plejede at købe blå Eld hos at finde det.


Dette billede, tog jeg sidste gang jeg fik købt mig en større samling blå Eld på en gang. Det var tilbage til d. 1. april 2014.

Jeg blev derfor utrolig glad da jeg i søndags fik besked fra en af mine kontakter at der snart kom en større sending blå Eld til ham, sidst i april. Jeg glæder mig utrolig meget til at se, hvad der gemmer sig i den sending. Jeg ved der skulle være nogle kopper men derudover ved jeg intet. For at forberede mig lidt har jeg lavet en liste med gode råd jeg tænker I også kan have nytte af, hvis I skal købe større ind.

  • Hvad har du og hvad mangler du mest?  Det er vigtigt at have et godt overblik over, hvad du har i din samling og hvad du mangler mest. Fx ved jeg at jeg har nok aflange fade, sukkerskål og salt og peber sæt. Jeg er dog mere usikker på, hvad jeg mangler af tallerkener. Dog er middags og frokost tallerkener nemme at finde og derfor ikke det vigtigste at få købt denne gang. Jeg vil derfor tage billeder af mine ting og tegne omrids af kopperne da jeg har dem i tre forskellige størrelser. Simpelthen for at vurdere, hvad jeg mangler mest når jeg står der og for ikke at miste overblikket.
  • Hvor mange penge vil du bruge? Det er svært at sætte pris på, hvor mange penge man vil bruge når man ikke ved hvad der gemmer sig i sendingen men det er alligevel vigtigt at gøre sig nogle tanker. Når man handler større ind gives der ofte mængderabat og en god samlet pris. Det kan derfor for det meste,  bedre svare sig at købe stort ind end at købe lidt ad gangen. Idet der gives en samlet pris er det en god idé selv at have nogle enhedspriser i baghovedet så du selv kan prøve at lægge priserne på de enkelte ting sammen for at se hvad det elles ville koste. Fx ved jeg at en kop ofte koster mellem 250-300 kr alt efter størrelse, stand og om der er en kage/frokost tallerken med.
  • Er der nogle unika/sjældne ting du vil betale meget for?  Det er en god idé at undersøge om der er nogle unika eller mere sjældne ting du vil gå lang for at få fingrene i. Jeg har tre ting på min ønskeliste der står rigtig højt.
Marmelade krukke
Marmelade krukke
Tv/kage tallerken med plads til kop
Tv/kage tallerken med plads til kop
En høj kande til vand. Min er købt skåret
En høj kande til vand. Min nuværende er købt skåret

Der et også én ting jeg kun har læst om men aldrig set i virkeligheden og det er denne sag


Mønstret er en smule anderledes men det skulle efter sigende være blå Eld.

Mine sidste to gode råd er at

  • Tag en ven med. Er du bange for at lade dig rive med så have en ven med du kan rådføre dig ved eller som kan hjælpe dig med at holde lidt igen. Ellers kan du også hæve det antal kontanter du maks vil bruge.
  • Nyd øjeblikket og slå dig lidt løs. Der kan gå lang tid imellem at man får muligheden for at købe en større samling af, i mit tilfælde blå Eld. Nyd derfor at se så meget på en gang og se om du kan gøre en god handel selv 😊

 

1 comment on “En status på jagten efter Blå Eld”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *