Vi har været på ferie, hos min familie, i det sønderjyske.

Det har været en dejlig ferie. Sønderjylland har rigtig meget at byde på bl.a. den smukke natur og utrolig hyggelige byer som fx Sønderborg og Gråsten.

Vejret har dog været meget svingende, hvilket førte os på en hel del loppeture. Jeg har samlet nogle af mine favorit steder til jer her.

Første dag besøgte vi nogle af de lokale genbrugsbutikker. Jeg vil varmt anbefale Loppebazar i Sønderborg. Konceptet er ligesom Guld & Rod og Kirppu, lej en reol og de sælger dine ting for dig. Min oplevelse af Loppebazar er at der er en masse gode ting samlet på et sted men priserne er ikke billige. Vi besøgte også en del genbrugsbutikker. Her kunne jeg bedst lide Røde Kors i Vester Sottrup og renovationens genbrugsbutik i Glansager som også er en del af den online genbrugsauktion. Begge steder skal men lede efter de gode fund men de er der.

På anden dagen kørte vi i utrolig mange genbrugsbutikker, både i Gråsten og Aabenrå. Vi var i et utal af Kirkens korshær, Røde kors og Frelsens hær. Fælles for dem alle var at de stort set var tomme for gode loppefund eller så var de for dyre. I Gråsten er der dog en butik “ViKanLi” som er et besøg værd. Priserne er høje men tilgengæld er tingene pænt stillet an, vasket og alle de fine ting er samlet. Bedst gik det dog i Aabenrå. Her vil jeg anbefale at besøge den store Blå kors og Røde kors der ligger utrolig tæt på hinanden ved vejen Stegholt. Desuden vil jeg varmt anbefale at besøge renovationens genbrugsbutik, Arwos. Er du mere til dansk design og antik skal du besøge Aabenrå Antikvitetshandel. De har utrolig meget lækkert keramik og så er de simpelthen så flinke og servicen er i top. Havde pengene været der var vi både kommet hjem med noget Arne bang keramik, et par utrolig flotte lamper bl.a. en PH og nogle yderst lækre lænestole og et skrivebord. Det blev til en utrolig lang dag med kun en lille mængde loppefund, men tilgengæld rigtig gode af slagsen.

Den sidste dag besøgte vi en del bagagerumsmarkeder men det stod ned i stænger og både arrangørerne og en del kræmmere blev væk, desværre. Utrolig skuffende da vores oplevelse er at bagagerumsmarkeder er de bedste steder at gøre et godt fund men med undtagelse af en fin træskål fra Nissen kørte vi tomhændet hjem. Dagen endte dog fantastisk. Vi kom forbi et privat loppemarked med utrolig fine ting. Det er altså værd at dreje ind de steder hvor private har sat loppeskilte ud til vejen. 9 ud af 10 gange finder man ikke noget men den 10 gang kan man ramme guldgruben. Efterfølgende kørte vi til et ny åbnet Retro og loppemarked i den tidligere bankohal i Dybbøl! Virkelig et besøg værd. utrolig mange fine ting til yderst rimelige priser. Selvfølgelig havde de nogle ting som var alt for dyre for os når vi skulle sælge dem videre men for jer private var det rigtig fine priser og ting. Fx kan jeg nævne det fineste lotus spisestel i grøn. Her fik vi fyldt bilen på under en time. Det kan vi lide og vi fik endelig noget tysk keramik med hjem.

Jeg håber I er blevet inspireret til at besøge nogle loppesteder i Sønderjylland. For os var det perfekt at kombinere ferien med indkøb af nye vare, især når vejret var så svingende som det var.

Rigtig god sommer til jer alle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *